Розвиватимемо міжрегіональне співробітництво з Туреччиною, — Зубко

У Стамбулі відбулись переговори Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка та Першого Віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва з Міністеркою торгівлі Туреччини Рухсар Пекджан. Зустріч відбулась в рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Турецької Республіки. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Геннадій Зубко.

«Проговорили питання збільшення товарообігу між Україною та Туреччиною та залучення інвестицій; залучення турецьких технологій у переробку в АПК та інфраструктуру. А також посилення міжрегіонального співробітництва, налагодження горизонтальних торгово-економічних зв’язків між регіонами України та Туреччини. Наразі підписано 32 угоди про співробітництво між адміністративно-територіальними одиницями країн», — написав він.

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що Туреччина увійшла до топ-10 іноземних інвесторів в Україну. За січень-липень 2018 р. товарообіг товарами між Україною та Туреччиною збільшився майже на 16% і становив 2,411 млрд дол. США, а товарообіг послугами зріс на 18,6% та склав 267,3 млн дол. США.

Прес-служба Віце-премєр-міністра України

Джерело: www.minregion.gov.ua