Реконструкція лікувального корпусу (дитяче відділення) в обласному протитуберкульозному диспансері Житомирської обласної ради під інфекційне відділення за адресою: смт. Гуйва, вул. Бердичівська, 64 Житомирського району Житомирської області

Головний проєктувальник – Житомирська фідія ПД «НДФПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ»

Генпідрядник – ТОВ «УК «Комфорт-Буд»

Ідея реалізації проекту виникла у зв’язку з поширенням COVID-19 та нестачею спеціалізованих інфекційних відділень для госпіталізації хворих. Тому у 2020 році було вирішено питання щодо створення обласного інфекційного відділення у приміщенні лікувального корпусу обласного протитуберкульозного диспансеру, який окремо розташований у приміському до Житомира селищі Гуйва. Реалізація проекту дозволить створити нове сучасне дитяче інфекційне відділення на 40 ліжкомісць з палатами інтенсивної терапії.

Проектом реконструкції передбачено увесь комплекс заходів з підвищення енергоефективності будівлі, оновлення усіх інженерних мереж, устаткування та сантехніки.

Будівельні роботи розпочаті у 2021 році мали завершитися у 2022, проте через військовий стан зупинилися на високому рівні будівельної готовності – близько 70%.

На об”єкті виконано усі демонтажні роботи, переплановано внутрішні приміщення, утеплено дах та влаштовано нову покрівлю, виконано розводку та підключення усіх інженерних мереж, встановлено сантехнічні прилади, влаштовано ґанки та пандуси, майданчик для кисневої станції. Фасади будівлі утеплені та оштукатурені. Виконано внутрішні опоряджувальні роботи на І поверсі.

За кредитні кошти у рамках Програми з відновлення України цей об»єкт планується завершити. Залишилося оздобити приміщення ІІ поверху, завершити облаштування ганків, пофарбувати фасади та виконати благоустрій території.

Загальна кошторисна вартість проекту 68706,653 тис.грн

Залишкова вартість на початок реалізації у рамках ПВУ – 35 447,845 тис.грн

Посилання на DREAM