ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Програма з відновлення України (ПВУ) – багатосекторний кредит від Європейського інвестиційного банку на загальну суму 340 млн євро, спрямований на підтримку України у відновленні критичної соціальної інфраструктури: лікарень, шкіл, дитсадків, соціального житла, адміністративних центрів, об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення. Програма втілюється у громадах, що постраждали від збройної агресії РФ та/або громадах, що прихистили значну кількість внутрішньо переміщених осіб. Метою ПВУ є створення гідних умов життя для внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення, посилення стійкості та соціальної згуртованості громад. Фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком була підписана у грудні 2020 року.

Станом на липень 2024 року кошти Програми було розподілено на реалізацію 157 субпроєктів, близько 30 з яких перебуває в будівельній фазі. На першому об’єкті вже завершено роботи.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України разом з Міністерством фінансів України та за підтримки Технічної допомоги координують Програму. Після оприлюднення конкурсу пропозицій кінцеві бенефіціари – місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування – подають заявки. Субпроєкти відбираються за прозорими критеріями. Кінцеві бенефіціари відповідають за реалізацію субпроєкту. Кошти надаються кінцевим бенефіціарам у формі субвенцій з Державного бюджету України. Очікується, що співфінансування субпроєкту, разом зі сплатою ПДВ, буде забезпечено з місцевого бюджету. Програма розвитку ООН в Україні надає технічну підтримку кінцевим бенефіціарам у впровадженні субпроєктів та здійснює моніторинг виконання робіт і використання коштів.

 

НОРМАТИВНА БАЗА

Закон України «Про ратифікацію фінансової угоди між Україною та ЄІБ
 Керівні принципи імплементації програми
Постанова Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2021 р. №1234 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України»
Розпорядження Кабінету Міністрів України від від 4 липня 2023 р. № 596-р «Про розподіл у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України»
Розпорядження Кабінету Міністрів України від від 6 лютого 2024 р. № 87-р «Про розподіл у 2024 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України між місцевими бюджетами»

 

РОБОЧА ГРУПА

Наказ про утворення робочої групи з впровадження субпроєктів Програми відновлення України

План соціального менеджменту «Будівництво комплексу (Висоцький дошкільний навчальний заклад Висоцької селищної ради Житомирської області) з благоустроєм території в смт. Високе, вул. Центральна, 15Б, Житомирської області»

План соціального менеджменту «Капітальний ремонт Малинського ліцею № 2 Малинської міської ради за адресою: вул. Степана Бандери, 5, м.Малин, Коростенський район, Житомирської області»

План соціального менеджменту «Капітальний ремонт Малинівського ліцею Малинівської міської ради за адресою: вул. Молодіжна, 3, с.Малинівка, Коростенський район, Житомирська область»

План соціального менеджменту «Реконструкція відділення невідкладної медичної допомоги КП «Лікарня № 2 ім. проф. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради за адресою: вул. Р. Шухевича, 2а в м.Житомир»

План соціального менеджменту «Реконструкція лікувального корпусу (дитячого відділення) обласного протитуберкульозного диспансеру Житомирської обласної ради під інфекційне відділення за адресою: Житомирськой район, с.Гуйва, вул. Бердичівська, 64, Житомирський район, Житомирська область»

План соціального менеджменту «Капітальний ремонт (енергоефективна термосанація) Ружинсткої гімназії по вул. Київська, 43 в смт.Ружин Житомирської області»

План соціального менеджменту «Будівництво хірургічного корпусу комунального некомерційного підприємства «Новоград-Волинське міськрайоннетериторіальне медичне об’єднання» по вул. Наталії Оржевської, 13 в м.Новоград-Волинський Житомирської області»

Протокол Робочої групи №1

ПРОЕКТИ ЩО РЕАЛІЗУЮТЬСЯ 

 

КОНТАКТИ ДЛЯ ПРОПОЗИЦІЙ І СКАРГ, ПОВ’ЯЗАНИХ З РЕАЛІЗАЦІЄЮ ПРОЕКТІВ

До розгляду Робочої групи приймаються скарги/пропозиції щодо реалізації проєктів. Подати своє звернення можливо одним із наступних способів:

E-mail: drr@drrdep.zht.gov.ua

Tel.: (0412) 40 47 02

Поштова адреса: 10014, м. Житомир,майдан ім. С. П. Корольова, 12

Google – form: docs.google.com

У скарзі або пропозиції має бути чітко зазначено суть питання, пропозиції чи скарги та сформульовані вимоги заявника (заявників). Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.

Термін розгляду та вирішення пропозиції/скарги не може перевищувати 30 календарних днів з дня її надходження. У разі, коли порушені у пропозиції/скарзі питання неможливо вирішити впродовж зазначеного терміну, голова Робочої групи встановлює необхідний термін для їх розгляду, про що повідомляється заявникові (заявникам). При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у пропозиції/скарзі, не може перевищувати 45 календарних днів.